Új regisztráltak
 

  Kocsó Gézáné, kica48 - üzenete:

Akármivel is foglalkozz, érhetnek kudarcok.

A kudarcokat viszont...
- nem negatív, hanem pozitív történésekként kell megélned,
- ugyanis csak a sikereinkből nem vagyunk képesek tanulni, kellenek a kudarcok is.

Időnként persze úgy érezheted, hogy most már elég a kudarcokból,
és inkább nem próbálkozol többször, de...
- ebben a helyzetben mindig jusson az eszedbe:
Kizárólag rajtad múlik milyen lesz a befejezés!
  2012. márc. 01. 18:10

  Kocsó Gézáné, kica48 - üzenete:

012.02.28.

Az ember néha hall olyan szavakat, aminek jelentését pontosan nem tudná megmondani, de mégis érti a lényegét. Ilyen szavak közé sorolható az emberöltő, tucat, vagy szökőév, mint mennyiségjelző. Talán sokaknak ezek egyértelműek, de akadnak, akik számára újdonság, hogy egy emberöltő az rendszerint 50 évet, a tucat 12 darabot jelent, a szökő év pedig 4 évente jön el, mint a választás vagy az olimpia.

Idén szökőévünk van, így egy nappal odébb lesz a szilveszter. Mindez azért alakult ki, hogy szinkronba hozzuk a naptárunkat az évszakokéval. Ugyanis az évszakok és a csillagászati események nem egész számú napok szerint ismétlődnek, ezért a naptár, ami ugyanannyi napot tartalmaz, minden évben elcsúszik a világ eseményeihez képest. Tudományosabban fogalmazva a Gergely-naptár szerint az év átlagos hossza 365,2425 nap, míg a csillagászati év hossza kb. 365,2422 nap. A különbségből adódó eltérés alig több mint 0,0001 nap. Ha időnként beillesztünk egy plusz napot az évbe, akkor ez a csúszás korrigálható. Ez a beillesztett szökőnap az átlag elképzelés szerint február 29-ére esik, így akik eme különleges napon születtek, 72 év alatt válnak nagykorúvá, ha a szülinapok számát tekintjük. Ám valójában 24-e az igazi szökőnap és ennek a megduplázódásnak köszönhetően alakul ki a 29. nap. Emiatt Mátyás névnapja és az azt követő névnapok mind egy nappal eltolódnak, ezt hívják “Mátyás ugrásnak”. Megjegyzésként hozzátenném továbbá, hogy február 24-én született többek között II. Mátyás király, I. Rákóczi Ferenc, Jászai Mari és Steve Jobs is. Élvezzük ki ezt a 24 óra ajándékot legalább annyira, mint az októberi óraátállításkor kapott bónusz órácskát.

- Csajbók Dorottya
  2012. feb. 29. 07:34

  Kocsó Gézáné, kica48 - üzenete:

Hej, fanyar lecke ez, leckéje az utaknak!/ Ma tegnap, holnap és örökre a világ/ egyhangú, kicsi hely, rossz ketrecet mutat csak."
  2012. feb. 28. 07:54

  Kocsó Gézáné, kica48 - üzenete:

http://www.thunderteam.net/?kicaica64
ERRE AZ OLDALRA INGYENESEN IS TUDSZ REGIZNI,DE FIZETŐS OLDALA IS VAN....
  2012. feb. 07. 08:06
Máté Attila
Fogok mindjárt, csak hogy ön jól járjon!:D:D Minden vágyam!:DD Még ilyet...
  2012. feb. 07. 08:33
Arany László
ok

"oszt" e meg mi?
  2012. feb. 07. 08:25

  Kocsó Gézáné, kica48 - üzenete:

A szerencse ahhoz kell, hogy az ember felismerje az előtte álló lehetőséget, és éljen vele.
------------
  2012. jan. 30. 18:19

  Kocsó Gézáné, kica48 - üzenete:

Brit tudósok kiszámolták, hogy egy jóízű nevetés 10 perccel hosszabbítja meg az életet. Rendszeres olvasóink 303 nappal tovább élnek! :)
Ebéd után a skót megkérdezi a pincért:
- Iszik?
- Soha!
- Akkor nem is adok borravalót!


Az állatorvos megkéri az asszisztensét, hogy adjon be hashajtót a Rárónak. Elmagyarázza, mi a teendő:
- Dugjon be egy csövet a ló szájába, tegye be a tablettát a csőbe, és fújjon bele jó erősen, így a gyógyszer a ló nyelőcsövébe kerül.
Fél óra múlva kérdi az asszisztenst:
- Na, hat már a hashajtó?
- Igen, de sajnos a ló fújt először.
  2012. jan. 17. 08:16

  Kocsó Gézáné, kica48 - üzenete:

„Amidőn a templomból mint / Feleség s férj jöttenek, / E szavaknál egyebet / Nem mondhatott az öreg: / Gyermekeim, legyetek / Mindig ilyen boldogok ... / Már én is tudom, mi a / Boldogság, meghalhatok.”
  2012. jan. 14. 07:40

  Kocsó Gézáné és BELLA BELUS János mostantól ismerősök

  2012. jan. 13. 15:12

  Kocsó Gézáné, kica48 - üzenete:

"Ahhoz, hogy felfedezzünk egy új kontinenst, készen kell lennünk arra, hogy elveszítsük a part biztonságát."
  2012. jan. 11. 08:40

  Kocsó Gézáné, kica48 - üzenete:

A magyar tudománytörténet talán legsikeresebb momentuma Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik: 1937-ben orvosi Nobel-díjjal jutalmazták a C-vitaminnal kapcsolatos munkásságát.

A bizonyosság tengerimalacok segítségével született meg: a kisállatokat három csapatba osztotta: az egyik csoport teljesen C-vitamin-mentes táplálékot kapott, a normál élelmet, és hexurinsavat kiegészítésként, a harmadik pedig élelmet és a paprikából kivont valamilyen redukciós hatású anyagot, aminek ekkor még nem volt neve.

A kísérlet végére azonban lett: az 1. csoport kisállat a hiányos táplálkozás eredményeképpen skorbutot kapott, a másik két csoport ellenben egészséges maradt. Ez a magyarázata a C-vitamin ma már közismert nevének: az aszkorbinsavnak, aminek a jelentése: skorbutellenes.

Szent-Györgyi filozófiája az volt, hogy az aszkorbinsavnak ott a helye minden család konyhájának polcán, közvetlenül a cukor és a só mellett, hiszen alapélelmiszer…
  2012. jan. 10. 10:43

  Kocsó Gézáné, kica48 - üzenete:

"Orrom krumpli, szemem szén,/ szeretném, ha szeretnél. / Velem nevetsz, ha szeretsz,/ ha nem szeretsz, elmehetsz! / (...) Szívem, mint a céltábla,/ ruhámra van mintázva."
  2012. jan. 07. 08:51

  Kocsó Gézáné, kica48 - üzenete:

Erdő szélén ezüst fenyő havas ággal büszkélkedő őz és nyuszi körbe járja tekintetük megcsodálja. Képzeld el, hogy ott állok és Boldog új évet kívánok!!
  2011. dec. 31. 17:04
Emi Lia
VISZONT KÍVÁNOM:-)!!
  2011. dec. 31. 17:10

  Kocsó Gézáné, kica48 - üzenete:

Virradjon rád szép nap,
köszöntsön rád jó év,
kedves hajlékodba
költözzön a jólét.

A lelkedbe boldogság,
a szívedbe béke,
ezt kívánom neked
a következő évre.
  2011. dec. 31. 13:06

  Kocsó Gézáné, kica48 - üzenete:

Angyali üzenet
Ma ünnepi fényben
díszlik a világ,
s a Földre küldte Isten minden angyalát.
Hogy fülébe súgja
mindegyikünknek: ma eljött egy várva
várt
égi szent ünnep.

Ahol minden szív egy ritmusra dobban,
ahol senki sem marad hitehagyottan.
Egy új világnak kapui kitárva,
s szabadulásunknak
nem vet gátat zárka.
És egyszer e csendes
suttogás helyett,
egy angyal szólalt meg,
bús-dörgedelmesen;
hogy minden ember
meghallja kint s belül,
s hogy ne legyen egy
se,
aki ellenszegül.

Jól figyelj! - hangzott a
szó, az angyali - :
nektek csak két
parancsot kell
megtartani:
hogy ember embernek többé ne ártson,
s hogy a szeretetről
szóljon a karácsony!
  2011. dec. 24. 12:25

  Kocsó Gézáné és Eszter Csaba mostantól ismerősök

  2011. dec. 24. 12:06

  Kocsó Gézáné, kica48 - üzenete:

"Egyedül a legnagyobb erő sem tehet mindent, mondhatnám, nem tehet sokat: egyesített erőknek pedig a lehetetlennek látszó is gyakran lehetséges. Mit ér egy csepp víz? De milliomonként egyesült cseppek megdöbbentő erőt fejtenek ki." Kölcsey Ferenc
  2011. dec. 23. 08:00

  Kocsó Gézáné, kica48 - üzenete:

Kis faluban, földút mellett, kis parasztház. Nagyi a konyhában sütöget. Nagyapa a fülére szorítja a Szokol rádiót és nótákat hallgat. A többiek nézik a fekete-fehér TV-t. Délelőtt együtt díszítettük fel a karácsonyfát és most izgatottan várom, hogy végre jöjjön a Jézuska. Öt óra környékén mondják, hogy "na, mostmár biztos járt a Jézuska, nézzük meg". Átmegyünk a másik szobába és a fa alatt ott vannak az ajándékok. Izgatottan várom, hogy megkapjam az enyémet. Egy kis versenyautó, könyvek, társasjáték, ing, pulóver.

Nem volt okostelefon, nem volt laptop, nem volt "pléjsztésön", nem volt "blúréj", nem voltak drága ajándékok.

Mégis...volt valami varázslatos azokban a karácsony estékben. Volt valami, amit a legfényesebb, legmodernebb, legdrágább kütyük sem fognak soha pótolni.
Nem tudom pontosan mi volt. Nagyi sütije, nagyapa bolondozásai, édesanyám jelenléte. A család szeretete, törődése. Az otthon érzése.

Ha megtehetném, akkor megölelném őket és elmondanám nekik, hogy milyen sokat jelentett ez nekem, hogy milyen sokat köszönhetek nekik és hogy milyen jó volt velük lenni.
De sajnos már nem tehetem meg. Édesanyám, Nagyi, Nagyapa már nem lehet itt karácsonykor, hogy elmondjam nekik.

Sokszor akkor döbbenünk rá valaminek az értékére amikor már elveszítettük.

Te kinek mondhatod el, hogy sokat köszönhetsz neki és hogy sokat jelent neked? Kinek mondhatod el, hogy szereted?

Ne várd meg a napot, amikor már csak szeretnéd elmondani, de már nem tudod. Menj oda hozzá, hívd fel, írd meg neki.
Ezért nem kell sorban állni a teszkóban, nem kell megrendelni az interneten, de hidd el, hogy többet ér minden ajándéknál.
BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!
  2011. dec. 24. 09:03
Romankovics Éva
Én ma kora reggel fel is köszöntöttem anyukámat mert Éva nap is van és mi sok-sok éve hajnalban köszöntjük egymást ezt nagyikám hagyományozta ránk aki 9éve nincs már velünk...
  2011. dec. 24. 09:07

  Kocsó Gézáné, kica48 - üzenete:

Ez szíven talált. Olyannyira, hogy szinte földbe gyökerezett a lábam. Hal­lottam a saját szívverésemet, mintha egy dobot ütöttek volna. Nem az lepett meg legjobban, hogy egyből rátaláltam a legjobban ideillő szavakra. Még csak nem is az a felismerés, hogy íme itt a bizonyítéka, hogy igenis van Isten, aki meghallgat minket és mindig készen áll, hogy segítsen rajtunk.
Leginkább a szavak jelentése hatott meg. olyan meggyőző erővel hatott rám, amit addig soha sem éreztem. Tiszta, nyugodt és határozott akarat és irány­mutatás, amely nem a tudatos elmémből fakadt. Ugyan még mindig készen álltam arra, hogy végezzek magammal, de ez a kijelentés, amit elolvastam, „Vigyázz hogyan gondolkozol," elterelte a figyelmemet. Ez egy abszurd hely­zet volt, amit át kellett gondolnom.
Először a szavak teljes megerősítésként hatottak. Igen, a saját gondolataim sodortak ebbe a helyzetbe. Az én hibám az egész. Ugyanakkor haraggal gon­doltam azokra, akik miatt becsapva éreztem magam. Őket is hibáztattam. Szerelmek, barátok, rokonok, munkahelyek, be nem tartott ígéretek. Hiszen ők is szereplői a történteknek. Nem ők hajszoltak ebbe a kilátástalan helyzet­be? Mindezt csak magamnak köszönhetem? Mindez kizárólag az én gondo­lataim eredménye?
  2011. dec. 23. 08:25

  Kocsó Gézáné, kica48 - üzenete:

Áldd meg, Isten, a magyart itthon és a világ minden táján!
Áldd meg, Isten, a magyart karácsony éjszakáján!
Engedd, hogy a harangszó, ha már mindenüvé elért,
Egymáshoz öleljen szülőt, barátot, testvért
És mindazokat, kiket a sors ma idegen fenyő alá állít,
De lélekben itthon vannak mind egy szálig!...
Kiket - mint tékozló gyermekeket - már elveszettnek hittünk.
Ma hazahozza őket az egyszerű jászolba vetett hitünk
És a magyar röghöz láncoló szeretet,
Mely legyőz minden távot, tengert, gyűlöletet,
Hogy öledbe hozza édes szülő a gyermekedet.
Hitvesnek a hitvest, testvérnek a testvért, barátnak a barátot..
Óh, színezüstben csillogó karácsonyfa, legyél érte áldott!
- Bár ne aludna ki fényed soha, mely lángol karácsony éjszakáján,
Áldd meg, Isten, a magyart itthon és a világ minden táján!
  2011. dec. 21. 19:27

  Kocsó Gézáné, kica48 - üzenete:

"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer négy gyertya.

Olyan nagy volt a csend körülöttük, hogy tisztán lehetett érteni, amit egymással beszélgettek.

Azt mondta az első:

- ÉN VAGYOK A BÉKE! De az emberek nem képesek életben tartani. Azt hiszem, el fogok aludni.

Néhány pillanat múlva már csak egy vékonyan füstölgő kanóc emlékeztetett a hajdan fényesen tündöklő lángra.

A második azt mondta:

-ÉN VAGYOK A HIT! Sajnos az emberek fölöslegesnek tartanak. Nincs értelme tovább égnem.

A következő pillanatban egy enyhe fuvallat kioltotta a lángot.

Szomorúan így szólt a harmadik gyertya:

- ÉN A SZERETET VAGYOK! Nincs már erőm tovább égni. Az emberek nem törődnek velem, semmibe veszik, hogy milyen nagy szükségük van rám.

Ezzel ki is aludt.

Hirtelen belépett egy kislány. Mikor meglátta a három kialudt gyertyát, felkiáltott:

-De hát mi történt? Hiszen nektek égnetek kellene mindörökké!

Elkeseredésében hirtelen sírva fakadt.

Ekkor megszólalt a negyedik gyertya:

-Ne félj! Amíg nekem van lángom, újra meg tudjuk gyújtani a többi gyertyát. ÉN VAGYOK A REMÉNY!

A gyermek szeme felragyogott. Megragadta a még égő gyertyát, s lángjával új életre keltette a többit."

A remény szikrája ott ég bennünk, csupán lángra kell gyújtanunk, s akinek csak lehet továbbadnunk. Lehet, hogy mesével, lehet, hogy máshogyan...
  2011. dec. 21. 17:17
 
 
Oszd meg a közösségi oldalakon:

               

Néhány felhasználónk


Ugrás a mobiltelo.hu -ra